torstai 24. toukokuuta 2012

Eläinlääkäri soitti, vihdoin

Koska siis niitä ortopedin lausuntoja noista lonkista onkin jo tovi odoteltu! En kuitenkaan kuullut sitä, mitä ehkä olisin halunnut kuulla. Lunalla on löysä juurikin se oikea lonkka, jota se pompottaa. jalassa on myös joitain luupiikkejä (?). Pientä palleroa pidetään siis lääkkeissä nyt jonkin aikaa, kunnes eläinlääkäri kirjoittaa lähetteen ortopedille. Ortopedi Esa Eskelinen oli siis arvioinut n.2kk sitten otetut röntgenkuvat, ja oli lausuntoonsa kirjoittanut myös, että haluaa nähdä koiran omin silmin. No, eipä tässä nyt auta muu kun ottaa rauhallisesti tuon kanssa ja tehdä jotain vähemmän mieltä (ja jalkaa!) rasittavaa hommaa, koska ne lääkkeet vissiinki voi sekottaa vähän tuota pääkopan toimintaa.


Sitten muihin juttuihin. Tiistaina siis oltiin tossa pihassa hyppelemässä kastelukannuista ja haravoista rakennettuja esteitä. Ensin kokeiltiin jumppasarjaa (huikeesti kahdella esteellä), mutta ei siitä kyllä varsinkaan aluks mitään meinannut tulla. Tavoitteenamme oli siis saada Luna hyppäämään esteet ilman väliaskelia, ja ilman että kaikki ylittyy samalla loikalla. Helppoa se ei ollut, joten ohjasin sitä kädellä rauhallistakin rauhallisemmin ja naksu, kun ylitti yhden kerrallaan. Lopulta se sitten tulikin toivotulla tavalla, ja lopetettiin siihen.
Sitten kokeiltiin pientä kuviota (taas huikeesti kahdella esteellä). Esteet oli tavallaan sarjassa, mutta niiden välissä oli kyllä reippaasti tilaa. Tarkoituksenamme oli tehdä "taakse" -menoja sekä vasemmalta, että oikealta. Itse siis pyörin esteiden välissä, ja ohjasin koiraa milloin esteen takaa, millon edestä. Harjoitus onnistui ihan super hyvin, ja olin toooosi tyytyväinen pienestä hauvelista. :)


Tämä kaikki kiva taitaakin nyt ainakin joksikin aikaa jäädä pois meiltä, tuon jalkavaivan takia... Tai no, rimat lasketaan ainakin maahan, mutta voihan tuota silti tehdä tavallaan pelkillä esteen kannattimilla.
Tänään sitten suuntasimme kulkumme kohti peltoa. Päästin Lunan irti, ja se juoksi isoja ympyröitä ja haukkui. Taisi tykätä! :)

Matkan varrellemme sattui myös kiva oja, johon Luna tietysti päätti suunnata kulkunsa. No ei siinä, koira juoksi vedessä, ja jopa sukelteli kiviä pohjasta (siis jalat maassa kahlaten pisti päätä veden alle). Hauska nähdä minkälainen vesipeto siitä paljastuu kun pääsee kesällä meidän mökille uiskentelemaan.
Uimareissun jälkeen lähdimme jo kotia kohti. Matkalla Luna pyöräytti taas parit ympyrät kovaa juosten! :)
Saavuttuamme kotiin sievä ja suloinen Luna ei ollutkaan enää niin sievä; ojan hajuinen uitettu koira. Seuraavaksi kohteenamme oli siis kylppäri ja suihku, eli pesulle jouduttiin. Nyt se on taas ihanan puhdas ja hyvältä tuoksuva Luna. :)


Huomenna siis alkaa Lunan lääkitys, eli seurataan, alkaako tehoamaan!

2 kommenttia:

  1. Jos haluutte tehä hyppytekniikkaa oikea oppisesti nii minien hyppyjen väli perus hyppytekniikka sarjassa on 4 jalkaa ja hyppyjä 5. Laittamalla namikipon hyppyjen loppuun onnistuu yleensä varsin mallikkaasti =) Toivottavasti tohon jalkajuttuun löytyy joku mukava ratkasu ja pääsette jatkamaan normaali elämää ilman lääkkeitä ja ehkä reenailemaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tajunnu :D? ja niimpä .... ! Kahen viikon päästä suunnillee saadaa kuulla tuomio.

      Poista