tiistai 19. kesäkuuta 2012

Perus lomailua, kohta mökkeilyä

Heippa!

Viimeaikoina oon kertonu oikeestaan vaan niistä jalkajutuista, joten nyt aattelin kertoo tarkemmin muistakin jutuista. Koko kesänä me ei siis olla vielä agiliidetty, mutta tarkotuksena kyllä on. Mulla itelläni oli kesäloman kaks ekaa viikkoa töitä, mut nyt ne on ohi, ihanaa! Huomenna meillä olis tarkotuksena suunnata kohti Iittiä, mökille siis, mutta toi ilma nyt ei tällä hetkellä näytä ihan mökkeily keliltä. Kai me sinne silti lähdetään, ja hengaillaan sit vaan sisällä harjoitellen perusasentoa ja kapulaa, heheh :)



Mutta siis. Ilmotin Lunan siihen syysnäyttelyyn joka on 1.9. Turkkihan on _hieman_ lyhyt, mutta me mennään huviksemme kokeilemaan! Tota näyttelyjuttua varten ollaan siis treenattu ravia siten, että koira ei ollenkaan katsois mua, vaan nenä ois menosuuntaan päin. On tuo sitä vissiin alkanut jotenkin tajuamaankin, mutta treeniä se vielä vaatii... Siinä samassa ollaan treenailtu vähän myös seisomista ilman mun apua, eli seisoisin vaan Lunan edessä, ja hän osaisi itse asetella tassunsakin oikein. Onko jollain neuvoja tuon opettamiseen? Mulla ei nimittäin taidot tommoseen riitä. :D



Kapulaahan Luna nykyään ottaa suuhun! Tosin se on sellaista että se nappaa sen suuhun ja pudottaa heti, mutta edistystä tuokin. Tähänkin otan mielelläni neuvoja vastaan!


Lähtökohtana Luna tarjosi tätä...

Kuvassa kapula on mulla kädessä, mutta tää onkin jo aika vanha kuva. Tosin nykyään sen kapulaa on vaikee kuvatakkin kun se on vaan niin pikanen käväsy sen suussa



Targetilla ollaan tehty siten, että ruutu on portaiden alla, ja koira menee portaiden ylös istumaan, sanon koske, ja hän jäisi etutassut targetille ja takatassut alimmalle rapulle. Namilla pysäyttämällä toimii, ilman ei. Treeniä siis vaatii vielä tämäkin.


Olin käymässä Tukholmassa viikonloppuna, ja Luna oli kaverinsa Kittyn luona hoidossa. Luna oli osannut käyttäytyä hyvin, mutta Kitty oli murjottanut koko Lunan siellä olo ajan. Hassua miten koirista voi huomata noinkin isoja luonteenpiirteitä. :D Kotiin tullessaan Luna oli tosi väsynyt ja nukkui koko illan. :)



Hauskaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Tuohon kapulan pitämiseen auttaa vain järjestelmällinen treeni, ala vaatia Lunalta aina vain vähän pidempää aikaa.
    Esimerkkinä: 5 toistoa, joista ensimmäisen palkkaat heti kun koira ottaa kapulan suuhun, kuten olet tähän mennessä ilmeisesti tehnytkin. Toisella toistolla vaadit, että se pitää sitä kapulaa ihan vähän pidemään. Aluksi Luna saattaa tiputtaa kapulan turhautuneena pois, mutta palkkaa ei tipu ennen kuin kapula on hetkenkin pidempään suussa. Loput kolme toistoa taas nopeasti heti palkkaamalla.
    Pikkuhiljaa aikaa pidennetään ja kriteereitä nostetaan, palkkaa ei pian tulekaan enää siitä puolesta sekunnista, vaan vasta kahdesta jne. Ja kuten kaikessa muussakin koulutuksessa, maltti on valttia. Eli älä kiirehdi, jotta kapulasta ja noutamisesta ei tule pakkopullaa ja ikävä juttu.

    VastaaPoista
  2. Okeeeeei! Kiitos tosta oli kyl paljon apuu! Pitää kokeilla :) Musta vaan tuntuu että kun Lunaa ei parin kerran jälkeen siitä palkkaa, niin se alkaa säätämään jotai muuta ja ajattelee et 'ai ei se ollukkaa tää kapula juttu mitä se multa odottaa' mutta mä kokeilen! (:

    VastaaPoista
  3. Joo siinä se idea onkin, että tosi hitaasti lähdetään pidentämään sitä aikaa ja vähin toistoin. Että just yks toista koko treenistä on muita pidemmällä ajalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okeeeei. (: Mä koitan saada ton onnistuu ja kerron sit täällä et miten sujui :-)

      Poista